Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Flex avond

maandag 8 april 2024

19:00 - 23:00
Toelichting

Deze avond is flexibel beschikbaar voor vergaderingen, bijeenkomsten of andere activiteiten van de raad.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1

  Plezierig ouder worden in Enschede: Doe mee, praat mee,


  De gemeenteraad van Enschede organiseert maandagavond 8 april een derde bijeenkomst over Vergrijzing. Ditmaal zullen Marcel Canoy (Hoogleraar VU gezondheidseconomie), Kirsten Tinneveld Madsen (Reable) en Annemarth Idenburg (directeur Trendbureau Overijssel, hun kijk op dit veelomvattende thema geven en met het publiek in gesprek gaan.


  De grote vragen die voorliggen zijn: Wat zijn de financieel economische gevolgen van Vergrijzing en hoe kunnen we daarmee omgaan?

  • Marcel Canoy is ziet goede mogelijkheden in de Zorgzame Buurt.
  • Kirsten Tinneveld Madsen vertelt over Reablement als oplossing, een aanpak die ook goed aansluit op de Zorgzame Buurt.
  • Annemarth Idenburg zal haar licht laten schijnen op de toekomst: Hoe krijg je zicht op die toekomst? Hoe kun je er voor zorgen dat blinde vlekken van nu de blik op de toekomst niet vertroebelen en hoe kom je tot zinvolle toekomstplannen?
   Daarnaast wordt u bijgepraat over de laatste stand van zaken van het WIJS Enschede Magazine, het magazine over plezierig ouder worden in Enschede. Tip van de sluier: Het wordt gaaf!
   U bent van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen en ook om mee te praten.
   De avond start om 19:00 uur, eindigt rond 20:30 uur en vindt plaats in de Raadszaal in het Stadhuis van Enschede. U bent van harte welkom!

  Met vriendelijke groet, Zehra Ceben, Meryam Sümer, Hadassa Meijer en Karel van der Leij


  www.wijsenschede.nl

 2. 2

  Adviseurs van team veiligheid geven samen met de teamchef politie en officier van justitie een terugblik op 2023 en vooruitblik op 2024 om de raad te informeren, maar ook om in gesprek te gaan en zaken te verduidelijken.


  • Link naar video uit presentatie Politie
 3. 3

  In de gesprekken die we hebben gevoerd over het ‘deltaplan talent’ kwam naar voren dat veel partners een bijdrage leveren aan de opgave om talent aan te trekken en te behouden voor Enschede/Twente. Eén van die partners is de Twente Board. Op maandag 8 april komt Linda van Asselt (Programma manager Talent Twente Board Development) een toelichting geven op de werkzaamheden die zij uitvoeren met betrekking tot het aantrekken en behouden van talent voor Twente.

 4. 4

  Op 15 december 2025 is het 700 jaar geleden dat Enschede stadsrechten kreeg van de Bisschop van Utrecht. Daar gaan we in 2025 samen met alle Enschedeërs van genieten! Niet 1 dag maar het hele jaar. Niet met een eenmalig feest, maar met activiteiten en evenementen die echt van betekenis zijn, ons trots maken, impact hebben, een podium bieden voor de inwoners en iets achterlaten. Het motto is: Iedereen doet mee in Enschede. Samen vieren. Samen weven.


  Albert van Winden zal als directeur van de Stichting Enschede700 een toelichting geven op de huidige stand van zaken.


  www.enschede700.nl

 5. 5

  Zes culturele instellingen in Enschede: de Bibliotheek, Concordia, Sonnevanck, Wilminktheater, Metropool en Kaliber hebben de wens hun huisvesting te verbeteren. Tijdens de flexavond vertellen deze partijen over hun ambities en plannen. Zij geven aan hoe zij hun toekomstige huisvesting zien. De volgende vragen staan centraal: Wat is de toekomstige uitstraling en identiteit van hun huisvesting? Wie willen ze bereiken? Met wie willen zij samenwerken? Wat kan hun plek betekenen voor de stad en haar inwoners?
  (stap 2 in bijgevoegd procesvoorstel)

 6. 6

  Op initiatief van raadslid Valerie Schrauwen (BBE) en Ahank Kano-Tarah (GL) gaan ervaringsdeskundigen in gesprek met raadsleden.