Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Stadsdeelcommissie Centrum

dinsdag 2 juli 2024

20:30 - 22:30
Locatie

De Melkhal, De Coöperatie 15, 7514 JK

Voorzitter
B. Overink
Toelichting

Voorafgaand aan de vergadering vindt er om 19.00 uur voor de commissieleden een rondwandeling plaats langs diverse projecten en creatieve broedplaatsen.
Deze rondwandeling is geannuleerd.

Agenda documenten

Uitzending

Agendapunten

 1. 1
  Opening en mededelingen
 2. 1.a
  Vaststellen agenda
 3. 1.b

 4. 1.c
  Mededelingen Stadsdeelwethouder* & Stadsdeelmanagement
 5. 1.d

 6. 3

  Openbaar, muv bijlage 2!


  Er is een verzoek ontvangen om het kantoorpand aan de Visserijstraat 3-5a te mogen herontwikkelen tot een zestal appartementen. Tevens wordt op het bestaande pand een vierde bouwlaag gebouwd ten behoeve van een kantoor. Omdat deze transformatie niet past in het geldende bestemmingsplan, wordt het bestemmingsplan ter plekke herzien door een nieuw bestemmingsplan Visserijstraat 3-5a vast te stellen. Het ontwerpbestemmingsplan heeft ter inzage gelegen en er zijn 7 zienswijzen ingediend.

 7. 4

  De samenwerking met provincie Overijsel, NS, ProRail en gemeente, in overleg met de ministerie I&W heeft geleid tot de opstelling van een toekomstvisie waarin projecten van verschillende partijen in synergie zijn gepositioneerd. We gaan hier uit een verdiepte ligging van het spoor. Het resultaat wordt ter informatie met de Stadsdeelcommissie Centrum gedeeld.

 8. 5

  Resultatenplaat Actieprogramma Binnenstad
  Elk half jaar presenteren we een geactualiseerde versie van de resultatenplaat om zo niet alleen onze plannen te tonen aan de commissie, maar ook onze resultaten.
  Bart Ellenbroek licht bijgevoegde geactualiseerde resultatenplaat toe tijdens de Stadsdeelcommissie vergadering.

 9. 6
  Sluiting
 10. 99