- Locatie
n.v.t.
- Voorzitter
- n.v.t.
Agendapunten
-
2019.09.23
Bijlagen
-
2019.09.24
Tijdens de bespreking van het concept-beleidskader Enschedese Arbeidsmarkt Aanpak in de stedelijke commissie van 9 september heeft de Raad gevraagd om aanvullende informatie over de arbeidsmarkt. Het college stuurt de Raad een brief waarin deze informatie wordt gegeven.
Bijlagen
-
2019.09.24
Vanuit de fractie SP zijn vragen gesteld over Het Slagman. Deze vragen gaan over communicatie met verenigingen, onderhoud en huurtarief.
Sportaal heeft de contacten met de verenigingen. Dit in periodiek overleg en tijdens regulier gebruik. Ook in het traject met het tot stand komen van de zwembadvisie en het vervolg hierop is contact met gebruikers van de zwembaden.
De zwembaden zijn eigendom van Sportaal. Sportaal is verantwoordelijk. voldoet aan alle wettelijke eisen en heeft het branchekeurmerk schoon heel en veilig.
De huidige huurtarieven worden door Sportaal doorberekend en hebben een directe relatie met de exploitatiebijdrage die Sportaal ontvangt om zwemmen betaalbaar te houden. De huurtarieven worden vastgesteld door de Gemeente Enschede. Sportaal heeft slechts binnen de daarvoor gemaakte afspraken de mogelijkheid zelf aanpassingen door te voeren.Bijlagen
-
2019.09.24
De heer Brouwer heeft schriftelijke art. 35 vragen gesteld over gehoorschade. Deze vragen zijn puntsgewijs beantwoord.
Bijlagen
-
2019.09.24
Gemeenten staan voor de opgave om beschermd wonen en maatschappelijke opvang toekomstbestendig te organiseren en inhoudelijk door te ontwikkelen. Beschermd wonen en maatschappelijke opvang vallen nu onder de verantwoordelijkheid van de centrumgemeente Enschede. In 2021 start de decentralisatie van het beschermd wonen. Dit betekent dat vanaf 2022 de verantwoordelijkheid en bijbehorende middelen voor beschermd wonen verschuiven van de centrumgemeente Enschede naar de acht gemeenten: Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hof van Twente, Losser en Oldenzaal. Deze gemeenten spreken af om na de decentralisatie bovenlokaal samen te werken op het gebied van beschermd wonen. Op die manier kan een geïntegreerd aanbod aan voorzieningen, kennis en expertise en een goede samenwerkingen behouden blijven. Na vaststelling van het besluit om bovenlokaal samen te werken maken de gemeenten vervolgafspraken over de governance, toegang en financiering.
Bijlagen
-
2019.09.24
Het college van B&W informeert de raad per brief over de wijze waarop zij de motie “Verbod oplaten ballonnen en confetti” uit gaat voeren. Tijdens de behandeling van de Zomernota 2019 werd deze motie ingediend om te voorkomen dat ballonnen en confetti afkomstig van evenementen in de natuur terecht komen. Zij breken namelijk erg slecht af en zijn daarom een gevaar voor vogels en andere dieren, die het voor voedsel aan kunnen zien, met alle gevolgen van dien.
Bijlagen
-
2019.09.24
Het bestemmingsplan “Blikkersmaatweg 15” wijzigt een deel van het bestemmingsplan "Buitengebied Zuidoost". De wijzigingen betreffen het toekennen van een bouwvlak om nieuwe bebouwing mogelijk te maken, het toestaan van natuur- en milieueducatie en ondersteunende horeca ten behoeve van de (al toegestane) dagrecreatieve activiteiten.
Bijlagen
-
2019.09.24
In te stemmen met de Raadsinformatiebrief SLO en afspraken over nadere lobby.
Bijlagen
-
2019.09.24
Bij de vaststelling van de Zomernota 2019 d.d. 9 juli 2019 zijn 31 moties aangenomen. Met deze brief informeert het college de raad over de wijze waarop het college de moties heeft opgepakt.
Bijlagen
-
2019.09.24
De gemeenteraad heeft bij de Zomernota een motie over de viering van 75 jaar vrijheid in 2020 aangenomen. De raad vind het belangrijk dat we dit groots vieren. Het college onderschrijft dat van harte en heeft gezocht naar een manier waarop we de motie kunnen uitvoeren. Het college doet dat door straks in de het voorstel van de begroting 75 jaar vrijheid als aparte post op te nemen. Het college vind de dekking door het evenementenbudget met het zelfde bedrag te verlagen. Een mogelijk gevolg is dat andere evenementen in 2020 geen of minder geld krijgen. Of dat zo is en welke evenementen dat zijn, is eind van dit jaar bekend.
Bijlagen
-
2019.09.24
Bijlagen
-
2019.09.26
In 2018 heeft het college pro-forma bezwaar bij het Rijk ingesteld tegen het door het Rijk aan gemeente Enschede toegekende budget uit de gebundelde uitkering (BUIG) 2019. Dit pro-forma bezwaar moest nog worden onderbouwd met de gronden waarop het bezwaar gebaseerd is. Hiervoor is juridisch advies ingewonnen. Hieruit blijkt dat er onvoldoende juridische gronden zijn om het bezwaar met voldoende kans van slagen voort te zetten. Ook in de samenwerking met andere gemeenten worden hiervoor onvoldoende aanknopingspunten gezien en tot slot is in de landelijke lobby gebleken dat het hoogst haalbare bereikt is. Wij richten onze invloed verder op het verdeelmodel voor het brede sociaal domein.
Hoewel wij grote moeite hebben met de nadelige gevolgen van de verdeling van het BUIG-budget voor de gemeente Enschede, hebben wij toch besloten het bezwaar in te trekken, omdat een tijdrovende, kostbare en ongewisse procedure naar onze mening niet bijdraagt aan de oplossing voor deze kwestie. Wel vragen wij in een brief de staatssecretaris van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om een gesprek om de Enschedese situatie onder de aandacht te brengen en met haar de dialoog aan te gaan.
Bijlagen
-
2019.09.26
Op 7 maart 2017 heeft het college van B&W, met het besluit tot het vrijgeven van het ontwerp-bestemmingsplan “Hornbach”, besloten dat er geen verder m.e.r.-procedure hoeft te worden doorlopen voor dit plan. Op 18 december 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Hornbach” vastgesteld. In verband met veranderde wetgeving op gebied van milieueffectrapportage (m.e.r.) wordt het eerdere ‘m.e.r.-beoordelingsbesluit’ over dit plan expliciet bekrachtigd.
Bijlagen
-
2019.09.26
Op 16 mei 2017 heeft het college van B&W, met het besluit tot het vrijgeven van het ontwerp-bestemmingsplan “Moskee Kuipersdijk”, besloten dat er geen verder m.e.r.-procedure hoeft te worden doorlopen voor dit plan. Op 9 oktober 2017 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan “Moskee Kuipersdijk” vastgesteld. In verband met veranderde wetgeving op gebied van milieueffectrapportage (m.e.r.) wordt het eerdere ‘m.e.r.-beoordelingsbesluit’ over dit plan expliciet bekrachtigd.
Bijlagen
-
2019.09.27
Bijlagen