Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Stedelijke commissie - SOCIAAL

maandag 16 september 2024

19:00 - 23:00

Agendapunten

  1. Het opstellen van de Nachtvisie komt voort uit een gezamenlijk initiatief van PvdA en D66 in Enschede. Dit initiatief benadrukt het belang van een gestructureerde aanpak om de nachtcultuur te integreren binnen het bredere culturele beleid van de gemeente.

  2. De rekenkamer heeft in 2022 onderzoek gedaan naar de verslavingszorg in Enschede en welke effecten deze ondersteuning heeft. Het rapport bevat een aantal aanbevelingen zoals: het maken van een doelgroep- en probleemanalyse met als doel nog meer inzicht te krijgen in de doelgroepen met een vorm van verslavingsproblematiek in Enschede.
    Onderzoeksbureau HHM heeft deze doelgroep- en probleemanalyse in opdracht van gemeente Enschede gemaakt. De belangrijkste conclusie is dat er in de centrumgemeenteregio meer inwoners hulp vragen en ondersteuning ontvangen bij hun verslaving dan verwacht zou worden op basis van de landelijke cijfers. Met het onderzoek is er goed zicht gekomen op de doelgroepen en de problemen bij inwoners die kampen met verslavingsproblematiek.