- Toelichting
-
17.00-18.30 uur Rekeningencommissie plus
19.00-22.30 uur Stedelijke commissie en randprogramma - Agenda documenten
Agendapunten
-
0.1
Bijlagen
-
0.2
Tijdens het randprogramma bespreken we het uitvoeringsprogramma Enschedese arbeidsmarktaanpak 2014 dat u onlangs heeft ontvangen. Er wordt nader ingegaan op de keuzes die ten grondslag liggen aan het instrumentarium 2014 en vragen van uw kant.
Bijlagen
-
1Opening en mededelingen
-
2Vaststellen agenda, besluitenlijst, aandachtspunten- en toezeggingenlijst
-
3Voorstel hamerstukken voor de eerstvolgende raadsvergadering (onderaan de agenda)
-
4
Bijlagen
-
5
Bijlagen
-
6
Op 31 december 2013 loopt het huidige contract voor hulp bij het huishouden af. Vanwege de ontwikkelingen kiezen we voor continuïteit van dienstverlening in 2014. We kiezen er daarom voor om een contract aan te gaan met de huidige aanbieders op basis van de huidige voorwaarden. Voorafgaand aan het aangaan van het contract is het noodzakelijk dat een basistarief wordt vastgesteld. Het basistarief is het laagste tarief dat we op dit moment vergoeden aan één van de aanbieders. Hiermee kunnen we ook in 2014 continuïteit van huishoudelijke hulp waarborgen.
Bijlagen
-
7
Enschede kan landelijk met recht tot de koplopers gerekend worden op energie- en klimaatbeleid. Dat blijkt uit resultaten bij bijvoorbeeld energiebesparing in de gebouwde omgeving en de eigen organisatie. En uit de manier waarop duurzaamheid een vanzelfsprekend onderdeel is geworden van bijvoorbeeld ruimtelijk beleid en het economisch ¿ en innovatiebeleid. In een tussentijdse evaluatie geeft het college van B&W een overzicht van de voortgang op de Nota Nieuwe Energie voor Enschede die in 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld. Het bereiken van de energie- en klimaatdoelstellingen voor 2020 is nog niet vanzelfsprekend. Factoren zoals het nationale en internationale beleid, de ontwikkeling van de economie technologische innovaties zijn daarbij belangrijk. Lokaal blijft het college inzetten op actieve samenwerking met stedelijke partners, om samen verantwoordelijkheid te nemen voor een stad die ook op termijn leefbaar en duurzaam is.
Bijlagen
-
8
Het Bestuurlijk Havenoverleg Twente heeft op 6 maart 2013 de ambitie uitgesproken om een gemeenschappelijk Havenbedrijf op te richten. Op die manier wil zij de best mogelijke omstandigheden scheppen voor het verder professionaliseren van de haventaken en goed inspelen op de vragen en wensen van de gebruiker met als doel om de Twentse economie verder te ontwikkelen. Dit sluit aan bij zowel de Economische visie Enschede (2011) als de Economische Motor Twente (2012). Voor de uitvoering van het project is door de gemeente Hengelo een projectleider beschikbaar gesteld. Inmiddels is door de ambtelijke projectgroep een projectplan (plan van aanpak) voorbereid. Deze liggen nu ter besluitvorming voor.
Bijlagen
-
9Sluiting
-
99VOORSTEL HAMERSTUKKEN
-
99.1
Recente ontwikkelingen zijn aanleiding tot nader onderzoek met betrekking tot de vestiging van detailhandelsbedrijven in vuurwerk en bedrijven met vuurwerkopslag.
Hiervoor wil het college graag de gelegenheid nemen om met (o.a.) de raad in overleg te gaan omtrent de (on)mogelijkheden met betrekking tot (de vestiging van) detailhandelsbedrijven in vuurwerk en bedrijven met vuurwerkopslag.
Om dit overleg goed te kunnen voeren en alle opties open te laten, moet worden voorkomen dat de feitelijke uitbreiding en/of vestiging van detailhandelsbedrijven in vuurwerk en bedrijven met vuurwerkopslag of ingediende aanvragen voor een omgevingsvergunning zal leiden tot een onomkeerbare situatie. Daarom wordt voorgesteld voor het gebied van de gehele gemeente Enschede een voorbereidingsbesluit vast te stellen.
Met het vaststellen van dit voorbereidingsbesluit is het uitgesloten dat zich nieuwe bedrijven met vuurwerkopslag kunnen vestigen en dat bestaande bedrijven meer vuurwerk kunnen opslaan dan conform een vergunning of geaccepteerde melding in de huidige situatie aanwezig is.
Het vaststellen van een voorbereidingsbesluit is op grond van artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening een exclusieve bevoegdheid van de raad.Bijlagen