Agendapunten
-
-
Het college van Burgemeester en Wethouders is voornemens de verlegregeling voor kabels en leidingen in gemeentegrond te wijzigen. Het is de bedoeling de hoogte van het bedrag aan schadevergoeding die de gemeente aan nutsbedrijven betaalt voor het verleggen van hoofdtransportleidingen aan te passen naar een meer marktconform niveau. Voordat een dergelijk besluit door het college genomen wordt, zullen de voorgenomen wijzigingen vier weken ter inzage worden gelegd, zodat eventueel zienswijzen kunnen worden ingediend.
Bijlagen
-
-
De heer Versteeg van Groep Versteeg heeft schriftelijke vragen gesteld over afvalbeleid: bronscheiding en nascheiding. Deze vragen zijn puntsgewijs beantwoord.
Bijlagen
-
-
De heer Brouwer van DPE en de heer Elferink van PVV hebben schriftelijke vragen gesteld over bijplaatsingen in relatie tot diftar. Deze vragen zijn puntsgewijs beantwoord.
Bijlagen
-
-
Mevrouw Futselaar heeft vragen gesteld over uitlenen van zorggeld. Het college heeft deze beantwoord.
Bijlagen
-
-
Op 4 februari 2019 heeft de gemeenteraad de motie 'hoge nood' ingediend. In een brief informeert het college de raad over de wijze waarop in Enschede invulling wordt gegeven aan de motie.
Bijlagen
-
-
Voor het braakliggende noordelijke deel van Roombekerveld in stadsdeel Noord is een nieuw plan met 27 grondgebonden woningen ontwikkeld. Op 26 februari 2019 heeft het college van B&W besloten hiervoor een exploitatieovereenkomst aan te gaan met de betrokken ontwikkelaar. Het plan vervangt de eerder bestemde, maar niet gerealiseerde bedrijfskavels en twee kantoor/wooncomplexen aan de Lijsterstraat. Het bestemmingsplan ‘Roombekerveld Noord’ heeft als doel de bouw- en gebruiksmogelijkheden van de nieuwe woningen vast te leggen. Via wijziging 104 van de Welstandsnota wordt daarnaast de welstandscategorie aangepast naar ‘Regenboogwijken’ (passend bij de beoogde woningbouw). Naast de nieuwe woningen wordt in het plan de bestaande bedrijfskavel aan de zuidwestzijde meegenomen, waarbij de gebruiksmogelijkheden worden aangepast zodat deze milieutechnisch passen in de woonomgeving.
Bijlagen
-
-
De bedrijfsactiviteiten van de kwekerij aan de Vloeiweidenweg worden beëindigd. De eigenaar wil graag gebruik maken van de gebruiksmogelijkheden uit de Gids Buitenkans. Om de realisatie van een woning mogelijk te maken zullen de kassen (4471 m2) worden gesloopt. Daarnaast zal een schuur van ontsierende elementen worden ontdaan en worden opgeknapt. De bedrijfsbestemming (circa 8.300 m2) wordt omgezet naar een agrarische bestemming en 4000 m2 agrarische bestemming wordt natuur. De 2 bestaande bedrijfswoningen worden woning.
Die afspraken zijn vastgelegd in de overeenkomst. Het College heeft besloten conform artikel 55 Gemeentewet geheimhouding op te leggen ten aanzien van de overeenkomst met bijlagen voor de duur van twee jaar na voltooiing van de woning door de eigenaar.
Bijlagen
-
-
Het plangebied Janninkkwartier wordt omsloten door de Zuiderval, Getfertsingel en de Cromhoffsbleekweg.
De belangstelling voor woningbouwkavels voor particulier opdrachtgeverschap is groot, onder andere voor kavels in het centrum van Enschede. Het Janninkkwartier wordt gekenmerkt door compacte kavels aan autoluwe straatjes in een parkachtige omgeving, met veel aandacht voor duurzaam bouwen. Met de verkoop van deze kavels in het centrum wordt bijgedragen aan de ‘doelen van de stad’ en wordt voldaan aan de vraag vanuit de woningmarkt.
De verkoop zal plaatsvinden volgens de methode ‘loting’. Deze systematiek is voor veel mensen herkenbaar, transparant en bovendien heeft iedereen gelijke kansen.
Bijlagen
-
-
In verband met de aanvraag voor een bestemmingsplanherziening voor de herontwikkeling van het Robsonterrein aan de Blekerstraat is een ontwerp-bestemmingsplan ‘Blekerstraat-Robsonterrein’ opgesteld. Dit ontwerp-bestemmingsplan kan nu ter inzage gelegd worden voor de zienswijzeprocedure. Het bestemmingsplan ‘Blekerstraat-Robsonterrein’ heeft betrekking op het gebied dat globaal wordt begrensd door het Blekerpad in het noorden, de woonbebouwing aan de Meijersbergstraat in het oosten, de woonbebouwing aan de Veldkampstraat in het zuiden en de Blekerstraat in het westen. Het plangebied is gelegen in stadsdeel Centrum. Het gebied betreft de locatie waar voorheen onderkledingfabrikant Robson gevestigd was. De bedrijfsbebouwing op het perceel is reeds gesloopt of wordt nog gesloopt, waarbij het karakteristieke gedeelte van het Robsonpand gehandhaafd blijft. Het onderhavige bestemmingsplan maakt de bouw van 58 woningen in verschillende typen mogelijk (35 grondgebonden woningen, 20 studio’s, 3 tiny houses). Daarnaast krijgt het Robsonpand, waarin onder meer verschillende vormen van (ambachtelijke) bedrijvigheid, ateliers en maatschappelijke functies ten behoeve van de wijk gevestigd zijn een passende bestemming. Aan de noordzijde van het plangebied, langs het Blekerpad, zal de stadsbeek worden aangelegd. Daarnaast wordt de moestuin op het terrein hersteld.
Wijziging 105 van de Welstandsnota Enschede, die wordt gevormd door het beeldkwaliteitsplan ‘Robsonterrein, een ‘verbindend’ hof’, hangt nauw samen met het bestemmingsplan ‘Blekerstraat-Robsonterrein’. In het genoemde beeldkwaliteitsplan zijn de welstandseisen voor het plangebied weergegeven. Voorgesteld wordt om deze wijziging in de Welstandsnota/dit beeldkwaliteitsplan ter inzage te leggen voor de zienswijzeprocedure.
Bijlagen
-
-
Het bestemmingsplan 'Brandweerkazerne Glanerbrug' maakt de bouw van een nieuwe kazerne van de Vrijwillige Brandweer Glanerbrug mogelijk op een kavel aan de Gronausestraat aan de westelijke rand van Glanerbrug, ter vervanging van de verouderde en niet centraal in het te bereiken gebied, gelegen kazerne aan de Tolstraat 5. In en bij de kazerne zal ook ruimte zijn voor opleidingen en bijeenkomsten van de brandweer (waaronder oefeningen op het buitenterrein) en andere hulpdiensten (verwachting circa 1 avond per week). Daarnaast zijn, als daar behoefte aan is, andere kleinschalige maatschappelijke doeleinden mogelijk, zoals een post voor een wijkagent of wijkverpleegkundige (zonder balie) en het beschikbaar stellen van ruimte aan de 'buurt' (zoals verenigingsleven). Om dit mogelijk te maken is een herziening van het bestemmingsplan nodig.
Bijlagen