Agendapunten
-
-
Openbaar, muv geheime bijlage!
De gemeente heeft al een tijd plannen om een huis van de wijk voor Twekkelerveld te realiseren waar wijkbewoners terecht kunnen voor vragen, een kop koffie kunnen drinken en activiteiten kunnen organiseren. Waar ook het wijkteam, zorginstanties, de wijkagent en andere organisaties een plek hebben om in gesprek te kunnen gaan met bewoners. Door dit te combineren met de nieuwbouw van basisscholen De Paulus en De Zevenster en de vorming van een Integraal Kind Centrum ontstaat een mooie basis voor het Huis van de wijk Twekkelerveld.
Dit huis van de wijk willen we graag realiseren op een centrale plek in de wijk waar wijkbewoners al regelmatig komen en het dus makkelijk is om ook even bij het huis van de wijk binnen te stappen. Naast de kerk aan de Zonstraat 9 zit het winkelcentrum, een gezondheidscentrum en een zorginstelling en daar willen we het huis van de wijk graag aan toevoegen. Daar moeten nog veel stappen voor worden gezet, maar het begint bij het eigendom van de grond.
Op dit moment is de kerk eigendom van de Protestantse gemeente maar zij gebruikte de kerk zelf al een tijd niet meer maar had het pand verhuurd. De Protestante gemeente had een voorlopige koopovereenkomst gesloten met een projectontwikkelaar. We hebben een tijd gesprekken gevoerd over een gezamenlijke overeenkomst voor de aankoop van de kerk met daarbij een andere ontwikkelmogelijkheid voor de ontwikkelaar, maar kregen daar op korte termijn geen overeenstemming over. Om het proces tot aankoop van de kerk te versnellen heeft het college op 15 april 2025 besloten de WVG (Wet Voorkeursrecht Gemeenten) te vestigen op het perceel. Dat maakte dat de Protestantse kerk het perceel als ze het wil verkopen eerst aan de gemeente moet aanbieden. Daarover zijn we in gesprek gegaan met de kerk met als resultaat dat de kerk de gemeente een voorstel heeft gedaan voor de aankoop waar de gemeente op in wil gaan.
De aankoop maakt het voor de gemeente mogelijk om de plannen voor het huis van de wijk op deze locatie verder uit te werken.Bijlagen
-
-
De binnenstad van Enschede is een voetgangerszone. We willen als stad een aangenaam leef- en verblijfklimaat voor bewoner en bezoeker, met minder gemotoriseerd verkeer, minder parkeeroverlast en meer veiligheid. Sinds 2023 geldt nieuw beleid voor voertuigen die de binnenstad van Enschede willen inrijden. We hebben dit vastgelegd in de beleidsregel voetgangerszone binnenstad Enschede 2023. Met de invoering van de Zero-emissiezone per 1 juli 2025 hebben we deze beleidsregel op een aantal punten aangepast. Zo hebben we toegevoegd dat de aanvrager van een ontheffing moet voldoen aan de regels van zero-emissie. Daarnaast hebben we de beleidsregel geëvalueerd en dit heeft ook geleid tot een aantal wijzigingen. Zo is er een maximum ingevoerd voor het aantal dagontheffingen dat iemand kan aanvragen. Eerder was het mogelijk om tegen betaling altijd toegang te hebben tot de binnenstad. Dat is geen wenselijke situatie.
Bijlagen
-
-
Enschede is een bruisende stad waar het aantrekkelijk winkelen, wonen, ondernemen en verblijven is. De stad is volop in ontwikkeling, we bouwen veel nieuwe woningen en realiseren nieuwe bedrijventerreinen. Bij deze ontwikkelingen hoort een parkeernorm, de laatste actualisatie van deze norm was in 2017. Deze norm wordt nu geactualiseerd op basis van de landelijke normen.
De geactualiseerde versie van de nota Parkeernormen Enschede beschrijft hoe we bij nieuw- en verbouw initiatieven omgaan met de parkeervraag. Het gaat in op de eisen die we stellen aan initiatiefnemers, de garanties die we bieden aan de omwonenden en belanghebbenden bij een ontwikkeling en hoe we dat toetsen we.
Bijlagen
-
-
In de motie “Voorkom/beperk trauma bij kinderen met ouders in detentie” van 15 juli 2024 vroeg de raad het college om in beeld te brengen hoeveel kinderen er in Enschede zijn met ouders in detentie. De motie droeg ook op om met wijkteams en politie afspraken te maken op basis van de aanbevelingen van het rapport van de Kinderombudsman “Zie je me wel” uit november 2017. In de brief aan de raad geeft het college aan dat er in de hele keten rondom detentie - van aanhouding tot vrijlating – al aandacht is voor kinderen met een ouder in detentie en er gelukkig ook veel goed gaat. Het college werkt niettemin aan verbeteringen op het gebied van voorlichting en het investeren in de alertheid van betrokkenen.
Bijlagen
-
-
Openbaar, muv bijlage!
De gemeente Enschede werkt samen met de provincie Overijssel om de oude militaire luchtmachtbasis in Enschede te ontwikkelen tot iets nieuws (met ruimte voor grotere woningen, natuur, evenementen, het vliegveld en nieuwe bedrijven). Deze organisatie heet ‘Gemeenschappelijke Regeling Technology Base’. Op 11 juli vergadert het Algemeen Bestuur van die organisatie. Het bestuur bespreekt het volgende:
• Wat er in 2025 in het gebied is veranderd in wat ze wil doen en hoe ze het geld in 2025 uitgeeft.
• Wat ze in de jaren 2026 tot en met 2029 in het gebied wil gaan doen en hoe ze het geld in die jaren willen uitgeven. De Enschedese Wethouders Jajan, Kampman, Vedder en Van den Berg zitten in dit Algemeen Bestuur. Het college van B&W heeft besloten in te stemmen met de voorstellen voor die vergadering.Bijlagen
-
-
De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in de GR Omgevingsdienst Twente. Het bestuur dat bestaat uit vertegenwoordiging van de veertien gemeenten en de provincie Overijssel vergadert periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. Wethouder Teutelink brengt vervolgens het standpunt in op de onderwerpen die op agenda staan.
Bijlagen
-
-
De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in de Gemeenschappelijke Regeling SamenTwente en werkt daarnaast op vrijwillige basis regionaal samen in het samenwerkingsverband Samen14. Betrokken bestuurders vergaderen periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. Wethouder Vedder brengt vervolgens het standpunt in op de onderwerpen die op de agenda staan.
Bijlagen
-
-
Openbaar, muv bijlagen!
Het college van de gemeente Enschede sluit een overeenkomst voor het mogelijk maken dat er drie woningen kunnen worden gebouwd aan de Nieuwedijk in Lonneker. Het gaat hierbij om drie vrijstaande woningen. De woningen kunnen worden gebouwd op een logische locatie tussen de Nieuwedijk en Robertinkkamp.
Om de realisatie van deze woningen mogelijk te maken zijn er afspraken gemaakt over het wijzigen van het Omgevingsplan en onder meer over het ontwerp, de ontsluiting, parkeren, waterberging. De kosten die samen hangen met dit plan, moeten worden betaald door initiatiefnemer. Deze afspraken zijn vastgelegd in een anterieure overeenkomst.Bijlagen
-
-
Openbaar, muv bijlagen!
Het Wooldrikpark is eigendom van de gemeente Enschede. Het toezicht op het beheer en onderhoud is opgedragen aan een Commissie van Toezicht. In verband met het aftreden van twee leden draagt de Commissie twee nieuwe leden aan. De raad wordt voorgesteld om de heren M. Groenen en R.C. Rottink te benoemen tot lid van Commissie van Toezicht Wooldrikpark.
Bijlagen
-
-
Openbaar, muv CV!
Het G.J. van Heekpark is eigendom van de gemeente Enschede. Het beheer is opgedragen aan een Commissie van Beheer die uit ten minste vijf leden bestaat. In verband met het aftreden van een lid, is een nieuw lid gezocht. De raad wordt voorgesteld (zoals voorgedragen door de Commissie van Beheer) om de heer O. Visscher te benoemen tot lid van Commissie van Beheer over het G.J. van Heekpark.
Bijlagen
-
-
Met dit voorstel informeert het college de gemeenteraad over de stand van zaken rondom het jubileumjaar Enschede700. De bijgevoegde raadsbrief geeft een overzicht van de voortgang, activiteiten, betrokkenheid vanuit de stad en de maatschappelijke spin-off. Er wordt geen extra financiering gevraagd.
Bijlagen
-
-
Het Rijk op 2 juni 2025 heeft in het bestuurlijk overleg Leefomgeving besloten Enschede en Hengelo met de Spoorzone Hengelo Enschede (SHE) aan te merken als grootschalige woningbouwlocatie. Het college heeft besloten de gemeenteraad met een brief verder te informeren over dit mooie besluit. Ook geeft het college in de brief aan wat het vervolgproces is. Het Rijk wil uiterlijk op 31 augustus een aanvraag ontvangen voor een bijdrage uit het Mobiliteitsfonds van het Rijk voor infrastructuurinvesteringen en mobiliteitsmaatregelen om nieuw te bouwen woningen mogelijk te kunnen maken. Daarnaast zal er een aanvraag vanuit de “gebiedsbudgetten” vanuit ministerie van VRO gedaan worden. Dat is een krappe deadline, midden in de zomervakantie. Daarom heeft het college besloten de wethouders Jajan en Teutelink te machtigen namens het college te besluiten over de inhoud van de aanvraag. Het college van Hengelo heeft een vergelijkbaar besluit genomen.
Bijlagen
-
-
Openbaar, muv bijlagen!
Het college van B&W heeft besloten medewerking te verlenen aan een plan voor de herontwikkeling van het voormalige boerenerf Erve 't Kromhof (Heutinkstraat 600). Erve 't Kromhof is een van de oudste erven van Enschede. Dit gemeentelijke monument is door jarenlange leegstand en meerdere branden ernstig in verval geraakt. De huidige eigenaar wil het erf en de monumentale gebouwen zoveel mogelijk in oude glorie herstellen en ontwikkelen tot woonlocatie. In de drie te herstellen panden en in twee nieuwe panden zullen in totaal 11 wooneenheden worden gerealiseerd. Het gemeentelijk beleid voor het landelijk gebied biedt de mogelijkheid om medewerking te verlenen aan dit het verzoek tot herontwikkeling van het voormalige agrarische erf “Erve 't Kromhof".
Om de realisatie van deze ontwikkeling mogelijk te maken zijn er afspraken nodig over zaken als het wijzigen van het Omgevingsplan, kostenverhaal, eventuele aanpassingen in het openbaar gebied e.d. Ook zijn er afspraken nodig over de inrichting/de landschappelijke inpassing van het nieuwe erf (o.b.v. een erfinrichtingsplan en beeldkwaliteitseisen). Die afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst waarop de Gids Buitenkans 2022 van toepassing is en welke tevens als anterieure overeenkomst fungeert.Bijlagen
-
-
Openbaar, maar pas vanaf 10 juli ivm informeren betrokkenen!
Vijf bewoners van Pathmos en Stadsveld (Warmoesstraat) krijgen van de gemeente Enschede een vrijwillig aanbod om hun huis te verkopen. De gemeente wil hiermee mensen helpen die na de hevige regenbuien op 21 juli 2024 in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. De gemeente en De Woonplaats werken ondertussen samen aan een toekomstplan voor de wijk. De vijf bewoners mogen ook wachten met hun beslissing. Het aanbod blijft geldig tot dat het bredere toekomstplan voor de wijk gereed is. Op dit moment wordt verder onderzocht wat er moet gebeuren met de leegstaande woningen. Hierover neemt de Woonplaats in overleg met de gemeente, eind 2025 een besluit.
Bijlagen
-
-
De gemeenteraad heeft in december 2024 een motie aangenomen over femicide en intiem terreur. Gemiddeld elke 8 dagen wordt in Nederland een vrouw om het leven gebracht door geweld, dit noemen we femicide. In veel gevallen is de partner of ex-partner de dader en ging er een geschiedenis van huiselijk geweld aan vooraf. Intiem terreur is een ernstige vorm van partnergeweld waarbij een partner de ander probeert te controleren en te domineren door een patroon van dwang en controle. De raad vraagt in haar motie om aandacht en een plan van aanpak voor femicide in Enschede. Veel elementen uit de motie zijn al in uitvoering of kunnen we gaan uitvoeren. Zo zijn we in Enschede in de gelukkige omstandigheid dat zowel de politie Enschede als de wijkteams Enschede een apart team Huiselijk Geweld heeft. Deze teams beschikken over expertise op het gebied van huiselijk geweld, maar ook over bijvoorbeeld stalking.
Bijlagen
-
-
Enschede heeft te maken met een huisartsentekort, waardoor sommige inwoners geen vaste huisarts hebben. Als gemeente hechten we veel waarde aan goede en toegankelijke huisartsenzorg voor alle Enschedeërs. Daarom werken we nauw samen met huisartsenorganisatie SHT-THOON, huisartsen en zorgverzekeraar Menzis aan mogelijke oplossingen. We hebben een gezamenlijk plan van aanpak gemaakt waarin staat beschreven hoe we toe willen werken naar toekomstbestendige huisartsenzorg in onze stad. Het vormt de basis voor onze samenwerking in de komende jaren.
Daarnaast zijn onlangs, met ondersteuning vanuit deze partijen, twee nieuwe en innovatieve praktijken gestart waar in eerste instantie in totaal 9400 patiënten kunnen worden ondergebracht, op termijn 14000.Bijlagen
-
-
De stichting Vrienden van het MST heeft subsidie aangevraagd om beweegtoestellen te plaatsen in de binnentuin van het MST. Hier kunnen patiënten, medewerkers en inwoners van Enschede komen sporten. Zo kunnen zij werken aan hun gezondheid. Dit past bij het beleid van Gemeente Enschede om gezond leven makkelijker te maken. Het college heeft besloten de subsidie te verlenen. Deze subsidie wordt betaald met SPUK-GALA middelen. Deze middelen zijn bedoeld om de gezondheid van inwoners van Enschede te bevorderen.
Bijlagen
-
-
Op dit moment zijn de 14 Twentse gemeenten, het rijk, de provincie en het waterschap bezig met het opstellen van de verstedelijkingsstrategie “Ruimtelijke Ontwikkelstrategie Twente”, afgekort ROS Twente. Bij de raad wordt daartoe input opgehaald in de stedelijke commissie van 15 september 2025. Ter voorbereiding van deze vergadering wordt aan de raad een brief gestuurd met de belangrijkste leidende principes per ROS-thema.
Bijlagen
-
-
Vijftig jaar geleden waren er andere eisen om een bedrijventerrein aan te leggen dan nu. Toen was bijvoorbeeld elk bedrijf welkom, terwijl de gemeente nu veel liever bepaalde soorten bedrijven bij elkaar wil zien. Ook is het bedrijventerrein de Reulver inmiddels op sommige plekken rommelig en vinden er verkeersongelukken plaats. In Enschede is gebrek aan ruimte voor bedrijven en is het belangrijk om de ruimte die er is, zo goed mogelijk te gebruiken.
Gelukkig zien de gemeente, bedrijven en andere gebruikers veel kansen dit bedrijventerrein te verbeteren. Zo kunnen er best meer bedrijven zitten dan nu. Ook kan het terrein beter verbonden worden met haar omgeving. Verder is het vaak erg warm of juist weer te nat in dit gebied. Daar willen de gemeente, bedrijven en andere gebruikers ook iets aan gaan doen.
Daarvoor is één ding heel belangrijk: samenwerking met de ondernemers(vereniging). De gemeente heeft daarom samen met hen een plan voor de toekomst gemaakt om het bedrijventerrein te verbeteren. In het plan staan heel veel ideeën: van welke bedrijven er vooral moeten komen tot het regelen van het verkeer voor auto’s, fietsers en voetgangers. In het plan staan mooie tekeningen hoe dit eruit kan komen te zien.
Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan vastgesteld.. Om het plan ook echt te realiseren, is een uitvoeringsplan nodig. .
Bijlagen
-
-
De gemeente Enschede heeft meer dan vijftig jaar geleden het Euregio Bedrijvenpark aangelegd. Dat was een succes. Er zitten nu ruim 300 bedrijven en er werken meer dan 2.000 mensen.
Vijftig jaar geleden waren er andere eisen om een bedrijventerrein aan te leggen dan nu. Toen was bijvoorbeeld elk bedrijf welkom, terwijl de gemeente nu veel liever bepaalde soorten bedrijven bij elkaar wil zien. Ook is het bedrijventerrein Euregio Bedrijvenpark inmiddels op sommige plekken rommelig en vinden er veel verkeersongelukken plaats. Ook zitten er bedrijven die mogelijk niet op een eerlijke manier hun geld verdienen.
Gelukkig zien de gemeente, bedrijven en andere gebruikers veel kansen dit bedrijventerrein te verbeteren. Zo kunnen er best meer bedrijven zitten dan nu. Ook de omgeving van het treinstation kan veel mooier. Verder is het vaak erg warm of juist weer te nat in dit gebied. Daar willen de gemeente, bedrijven en andere gebruikers ook iets aan gaan doen.
Daarvoor is één ding heel belangrijk: samenwerking met de ondernemers(verenigingen). De gemeente heeft daarom samen met hen een plan voor de toekomst gemaakt om het bedrijvenpark te verbeteren. In het plan staan heel veel ideeën: van welke bedrijven er vooral moeten komen tot het regelen van het verkeer voor auto’s, fietsers en voetgangers. In het plan staan mooie tekeningen hoe dit eruit kan komen te zien.
Het college van burgemeester en wethouders heeft dit plan vastgesteld. En ze vraagt aan de ambtenaren van de gemeente, de ondernemers en andere gebruikers dit plan écht te gaan uitvoeren. Daarvoor moet er een uitvoeringsplan komen.
Bijlagen
-
-
Vredestein sluit naar verwachting in de zomer van 2026 haar deuren. Daarmee verdwijnen waarschijnlijk zo’n 500 banen en verliest de stad een stuk industrieel erfgoed. Dat is een grote tegenslag voor Enschede. De gemeente ziet het bedrijf het liefst blijven. En blijft zich daarvoor inzetten. Maar bereid zich ook voor op het onontkoombare.
Om te voorkomen dat ongewenste bedrijven zich na het vertrek op het terrein vestigen, heeft het college een voorbereidingsbesluit genomen. Dit besluit bevriest de mogelijkheden voor vestiging van bedrijven tijdelijk . Zodat er tijd is om een goed toekomstplan te maken. Ook voorkomt het college dat de bijzondere gebouwen van Vredestein zomaar verdwijnen. Ze zijn mogelijk waardevol voor de stad. Daarom worden ze tijdelijk beschermd tegen sloop, totdat verder onderzoek is gedaan.
Vredestein mag gewoon blijven doorgaan met de huidige activiteiten. Dit ziet het college uiteraard het liefst. Het besluit beperkt dat niet. Het besluit wordt alleen genomen om grip te kunnen houden bij het vertrek van de huidige activiteiten.
Bijlagen
-
-
Het voorliggende plan maakt de realisatie van een woning in het buitengebied mogelijk ter plaatse van een bestaande schuur op het perceel Schukkinkweg 33 te Enschede.
Op grond van gemeentelijk en provinciaal beleid maakt initiatiefnemer gebruik van de Rood voor Rood-regeling (Gids Buitenkans 2022) door 7 landschapontsierende schuren te slopen van totaal meer dan 850 m2 op de erven Kromhofsweg 10 en Schukkinkweg 33. Als tegenprestatie voor deze kwalitatieve investering in het landelijk gebied ontstaat een bouwrecht van 1 woning. De compensatiewoning zal gerealiseerd worden op het bestaande erf Schukkinkweg 33. De woning wordt landschappelijk ingepast op grond van een erfinrichtingsplan en geborgd in de regels van dit plan.
Bijlagen
-
-
De organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente (OZJT) beheert voor twaalf Twentse gemeenten de contracten met de aanbieders van huishoudelijke ondersteuning. Jaarlijks moet het tarief van deze contracten geïndexeerd worden voor loon- prijscompensatie door OZJT. In de contracten is afgesproken hoe er jaarlijks geïndexeerd wordt. Een aantal aanbieders heeft bezwaar aangetekend tegen de manier waarop geïndexeerd is. Een onafhankelijke partij heeft juridisch onderzocht of er juist wordt geïndexeerd. Voor het tarief van 2025 is de conclusie dat dit juist gedaan is. Voor 2026 wordt geadviseerd om aanvullend een kostprijsonderzoek te doen. Zo kan worden vastgesteld of het tarief nog steeds realistisch is. Omdat dit onderzoek niet onder de taken van OZJT/Samen14 valt, geven de gemeenten toestemming (volmacht en mandaat) om deze opdracht uit te zetten.
Bijlagen
-
-
Openbaar, muv bijlage 2!
De gemeente Enschede werkt samen met de andere gemeenten in Twente aan mooie, veilige en toegankelijke paden en routes om te fietsen, paard te rijden, te wandelen en hard te lopen. Ook de zwemplassen 't Rutbeek, 't Hulsbeek en 't Lageveld vallen onder deze samenwerking. Deze samenwerking heet 'Recreatieschap Twente'.
Op 7 juli vergadert het bestuur van het Recreatieschap Twente. Wethouder Jajan zit voor Enschede in dat bestuur. De belangrijkste punten om te bespreken in het bestuur zijn:
· Een rapport over hoe het geld in 2024 is uitgegeven (de jaarrekening 2024);
· Een idee om minder geld uit te gaan geven;
· Een rapport waarin staat dat het lukt om Twente beter bekend te maken als mooie plek om te wonen, te werken, te studeren en vakantie te vieren.
Het college van B&W vindt alle voorstellen die besproken gaan worden goede voorstellen. En stemt er dus mee in.Bijlagen
-
-
De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in Twentse Koers (coalition of the willing). Binnen Twentse Koers maken we afspraken over hoe we de zorguitdagingen op het gebied van gezondheid, preventie en het vermogen van mensen om eigen regie te voeren in Twente aanpakken. Het bestuurlijk overleg, dat bestaat uit een vertegenwoordiging van de veertien Twentse gemeenten, Samen Twente (GGD), Menzis (zorgverzekeraar en zorgkantoor) en Provincie Overijssel, vergadert periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. Uw vertegenwoordiger brengt het standpunt van het college in op de onderwerpen die op de agenda staan.
Bijlagen
-
-
De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in de Gemeenschappelijke Regeling (GR) Stadsbank Oost Nederland. Betrokken bestuurders vergaderen periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. De vertegenwoordiger van het college brengt vervolgens het standpunt in op de onderwerpen die op de agenda staan.
Bijlagen
-
-
Openbaar, ja maar pas vanaf 8 juli 2025 tijdens persmoment na de collegevergadering, conform communicatieplan. En met uitzondering van bijlagen 2 tot en met 4 van de intentieovereenkomst (geheim)!
De gemeente Enschede onderzoekt of Concordia, Theater Sonnevanck en de Bibliotheek Enschede-Haaksbergen samen kunnen verhuizen naar het oude V&D-pand aan de Korte Hengelosestraat, dat nu “Het Warenhuis” heet. Dit plan moet een relevante invulling geven aan het pand wat al geruime tijd leeg staat, maar tegelijk ook een impuls geeft aan de revitalisering van onze binnenstad en de ambities van de stad ondersteunt.
De drie instellingen hebben samen een plan gemaakt en aan de gemeente gegeven. Ook onderzoekt de gemeente of het haalbaar is om het pand aan de Korte Hengelosestraat aan te kopen. Externe experts bekijken nu of het plan inhoudelijk, financieel en technisch haalbaar is. Er is nog een financieel tekort, maar de gemeente en de instellingen denken dat dit opgelost kan worden binnen het beschikbare budget.
De betrokken partijen zijn inmiddels verder in het proces en hebben besloten een intentieovereenkomst te sluiten. Ze hebben laten daarin zien dat ze sterk gemotiveerd zijn om samen te werken. Dit vormt een belangrijke stap richting een gezamenlijke toekomst in Het Warenhuis. De komende periode is noodzakelijk om de laatste zaken verder uit te werken en te onderzoeken.Bijlagen
-
-
Elke stad is in beweging en kijkt naar de toekomst. Zo ook Enschede. Met de veranderingen die momenteel spelen en op ons afkomen is het goed om stil te staan bij de toekomst van onze stad. De gemeenteraad heeft een besluit genomen om naast wat we nu allemaal doen tegen het licht te houden, gesprekken aan te gaan om te kijken wat er op ons af komt en waar we met onze stad naar toe willen. Dit moet uiteindelijk een aantal brokstukken opleveren die helpen bij het maken van keuzes voor de toekomst van Enschede
Bijlagen
-
-
Het voorliggende plan maakt de realisatie van 32 appartementen op de locatie Rigelstraat 3 en G.J. van Heekstraat 173 te Enschede mogelijk. In de bestaande situatie is een schoolgebouw aanwezig. Het voornemen is om 13 appartementen te realiseren in het bestaande, te behouden, hoofdgebouw van de voormalige basisschool. Daarnaast is het voornemen om nieuwbouw te realiseren van 19 appartementen. Hiervoor wordt een gedeelte van de bestaande bebouwing gesloopt.
Bijlagen
-
-
Het college van burgemeester en wethouders en de burgemeester van de gemeente Enschede hebben veel taken en verantwoordelijkheden. Ze doen dit werk niet allemaal zelf, maar laten een groot deel ervan uitvoeren door medewerkers van de gemeente. In het Mandaatbesluit staat welke medewerkers namens het college of de burgemeester beslissingen mogen nemen of handelingen mogen uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het afgeven van vergunningen, het toekennen van een voorziening of het ondertekenen van contracten. Het Mandaatbesluit wordt jaarlijks gecontroleerd om te kijken of het nog klopt, actueel is en goed past bij de dagelijkse praktijk. Na een recente controle zijn er op een paar punten aanpassingen nodig. Zo blijft voor iedereen duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is.
Bijlagen