Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Weekoverzicht raadsstukken

zaterdag 2 december 2023

00:00 - 00:00
Locatie

n.v.t.

Voorzitter
n.v.t.

Agendapunten

  1. 2023.11.28

    De afdeling Inkoop van gemeente Enschede heeft in toenemende mate een strategische rol als aanjager van en instrument voor het behalen van gemeentelijke doelstellingen. Het gemeentelijk inkoopbelang is groot, zowel financieel, organisatorisch als maatschappelijk/bestuurlijk. Dit belang wordt alleen maar groter nu de gemeente meer de regierol inneemt en de uitvoerende taken vaker door de markt laat verzorgen. Afdeling inkoop heeft in 2022 in totaal 163 procedures begeleid, waarvan 33 meervoudig onderhandse offerteaanvragen en 20 Europese aanbestedingen die afgerond zijn. Daarnaast heeft de afdeling in 2022 strategisch geadviseerd bij 58 inkoopmeldingen, met een waarde van elk meer dan 25.000 euro.

  2. 2023.11.28

    De gemeente Enschede presenteert een Nota over een ethisch verantwoorde inzet van data en technologie. Dit document vormt de basis voor het maken van weloverwogen afwegingen en keuzes bij het gebruik van data en technologie. Het beschrijft hoe wij die afwegingen willen maken en wat daarvoor nodig is.


    De razendsnelle digitale ontwikkelingen brengen uitdagingen met zich mee die wetgeving vaak niet kan bijbenen. Om ongewenste gevolgen te voorkomen, zet de gemeente zich in om risico's te beperken. Ethiek speelt hierbij een belangrijke rol. De gemeente streeft ernaar weloverwogen keuzes te maken die in lijn zijn met haar kernwaarden.


    De Nota Waardengedreven digitaliseren benadrukt dat de gemeente dagelijks wordt geconfronteerd met ethische vraagstukken. Het plaatsen van camera's voor veiligheid roept bijvoorbeeld vragen op over privacy en hoe zit het met de digitalisering van de dienstverlening en de toegankelijkheid hiervan?

  3. 2023.11.29

    Het college informeert de raad van Enschede over de laatste stand van zaken rondom de clustering van sportparken. Door onvoorziene omstandigheden is eerdere projectleider van de clustering vervangen door gemeentelijke projectmanagers. Tevens is besloten de haalbaarheidsonderzoeken in de clusteringsopgave meer integraal aan te vliegen waarbij verschillende aspecten worden onderzocht zoals:
    • Ruimtelijke inpassing in relatie tot de gemeentelijke opgaven
    • Juridische consequenties en procedures
    • Organisatorische opgaven voor verenigingen
    • Financiële kaders en consequenties voor gemeente en verenigingen.
    Hiermee worden de totale opgaven en kosten inzichtelijk gemaakt van de clusterlocaties. De resultaten daarvan worden aan de raad voorgelegd. De inzet is nog steeds om dit bij de zomernota 2024 gereed te hebben.