- Locatie
n.v.t.
- Voorzitter
- n.v.t.
Agendapunten
-
2023.04.11
Het college en de raad wensen met regelmaat te worden geïnformeerd over de voortgang van de (grote) gebiedsontwikkelingsprojecten. Om hieraan te voldoen is de projectenrapportage “Projectview” binnen de applicatie Totallink ontwikkeld. De projectrapportage voorziet in een digitaal dashboard op projectniveau en wordt jaarlijks in april en oktober aangeboden. In de voorliggende rapportage wordt gerapporteerd over de periode 1 oktober 2022 t/m 1 april 2023.
Omdat per 01-01-2023 de bij de projecten behorende grondexploitaties in het MPG zijn herzien, betekent dit in financiële zin dat eventuele wijzigingen van saldi in deze rapportage moeten worden gerelateerd aan de (nog vast te stellen) grondexploitaties van het MPG 2023. Tot de peildatum 1 april hebben zich in de projecten nog geen wijzigingen voorgedaan die ertoe leiden dat de ramingen en financiële resultaten van de grondexploitaties uit het MPG 2023 tussentijds moesten worden aangepast.
Bijlagen
-
2023.04.12
In de programmabegroting is op genomen dat in 2023 de Sport- en beweegnota wordt opgeleverd als uitvloeisel van het ambitiedocument ‘Gezond, gelukkig & vitaal’.
De huidige sportnota “Sportief werken aan je gezondheid” is destijds opgesteld voor de periode 2015-2018. De genoemde ambities in de sportnota zijn voor een deel nog actueel en sluiten aan de doelen van het Lokaal Sport- Beweeg en Leefstijl akkoord (SBL-akkoord).Ook de opdracht aan Sportaal 2022- 2026 is nauw verwant aan de ambities van het SBL-akkoord.
Er speelt veel in het sport- en beweegveld zoals de ijsbaan, de clustering van sportparken en nieuwbouw zwembad op Diekman-Oost. Sport is een belangrijk en omvangrijk thema. Daarom is een herijking van de sportnota wenselijk. Hierbij gaat het niet alleen om sportaccommodaties maar zeker ook om het sport- en beweeggedrag van de inwoner. In de nog op te stellen nieuwe Sport- en Beweegnota stellen we de toekomstige visie vast op sport en bewegen in Enschede. Hierbij betrekken we de nieuwe landelijke regelingen zoals GALA (Gezond en actief leven akkoord) en de Brede SPUK (samenvoeging van middelen rondom sport, gezondheid, sociale basis en cultuur).Bijlagen
-
2023.04.12
In het coalitieakkoord 2022-2026 is opgenomen dat er een onderzoek zal worden gedaan naar de toegevoegde waarde van een eigen energiemaatschappij. Hiervoor is gestart met een globale verkenning, door middel van interviews (o.a. met partijen in de regio en andere gemeenten) en literatuuronderzoek. Uit deze verkenning komt naar voren dat een gemeentelijk energiebedrijf meerwaarde kan hebben: het kan geld opleveren dat geïnvesteerd kan worden in maatschappelijke doelstellingen van de gemeente, het kan ervoor zorgen dat de duurzaamheidsdoelstellingen van de gemeente sneller bereikt worden en het kan ingezet worden om bewonersinitiatieven te faciliteren. Uit de verkenning is een aantal mogelijk interessante modellen naar voren gekomen. Omdat voor het oprichten van een gemeentelijk energiebedrijf specialistische kennis nodig is, heeft het college besloten om samen met partijen als Twence, Enschede Energie en buurgemeenten vervolgstappen te zetten op weg naar de oprichting van een gemeenschappelijk energiebedrijf.
Bijlagen