Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Weekoverzicht raadsstukken

zaterdag 18 februari 2023

00:00 - 00:00
Locatie

n.v.t.

Voorzitter
n.v.t.

Agendapunten

  1. 2023.02.14

    Gemeente Enschede moet de cateringdiensten opnieuw aanbesteden. Naar aanleiding daarvan is aan de gemeenteraad toegezegd dat onderzocht zou worden welke mogelijkheden er zijn tot inbesteden. De uitkomsten van dit onderzoek worden in bijgaande brief kenbaar gemaakt aan de Raad.

  2. 2023.02.14

    De gemeente Enschede heeft de versnelling van zon op dak opgenomen in het Coalitieakkoord 2023-2026, Energievisie en in de gemeentebegroting 2023-2026. Om versnelling te kunnen effectueren speelt de gemeente als facilitator een belangrijke rol en willen we pandeigenaren van bestaande gebouwen in Enschede ondersteunen waar dit kan. Meerdere pandeigenaren lopen tegen hoge kosten op voor de dakconstructie berekeningen die vereist is voor de realisatie van zonnepanelen op het dak. Met een (tijdelijke) gemaximeerde subsidieverordening van 75.000 euro voor “zon op dak” kunnen pandeigenaren van bestaande panden een éénmalige tegemoetkoming aanvragen voor de vereiste dakconstructieberekening met een maximum van 1.500 euro per ingediende dakconstructieberekening.

  3. 2023.02.16

  4. 2023.02.16

    In het kader van goed bestuur is transparantie het uitgangspunt. Geheimhouding kan alleen worden opgelegd indien de belangen van artikel 5.1. Wet open overheid (voorheen artikel 10 Wet openbaarheid van bestuur) gelden. Als deze belangen niet meer gelden moet het orgaan die de geheimhouding heeft opgelegd de geheimhouding ook opheffen. Hiermee is de transparantie en
    openbaarheid van het gemeentebestuur gediend. Om te bekijken welke geheime stukken openbaar kunnen worden is een integraal onderzoek gedaan en een voorstel voor (periodieke) opheffing gemaakt.

  5. 2023.02.17

    De raad neemt een aantal stappen om tot een goede begroting voor het volgende jaar te komen. Een daarvan is de het vast stellen van de zomernota. Op basis van de (financiële) stand van zaken van dit jaar en alle ontwikkelingen die op ons afkomen, maakt de raad een integrale afweging om tot prioriteiten voor de komende jaren te komen. Daarmee stelt de raad de financiële kaders voor de begroting van het volgende jaar vast. In oktober en november voert de raad dan het debat over de begroting zelf en stelt deze vervolgens vast.
    Voor het maken van de zomernota moet veel werk worden verzet. Bovendien zijn er veel mensen bij betrokken. Daarom legt het college in een notitie de planning van de werkzaamheden en de besluitvorming vast.