Agendapunten
-
-
Het College van B&W heeft ingestemd met een aanpassing van de groeninrichting van de Klokkenplas. Hierbij worden enkele nieuwe grote bomen geplant ter hoogte van de hagen op de Klokkenplas. Dit deels ter vervanging van twee bomen die eerder al gekapt zijn op het plein. Een deel van de hagen op het plein zullen daarbij worden weggehaald om ruimte te maken voor de bomen. Daarnaast wordt een aantal parkeerplaatsen in de openbare ruimte opgeheven en vervangen door een kleinere maat bomen en fietsnietjes om de ruimtelijke kwaliteit van de Klokkenplas te vergroten. Ook komt er nieuwe onderbeplanting en een hekwerk onder de centrale grote plataan achter Villa van Heek. De provincie Overijssel heeft een subsidie gegeven voor het verbeteren van de openbare ruimte van de Klokkenplas. De aanpassingen van de openbare ruimte ondersteunen de gewenste woonfunctie op deze mooie plek in het hart van het centrum. Op 28 januari vindt een presentatie plaats in de Stadsdeelcommissie Centrum. Het planten van de bomen zal in februari/maart plaatsvinden.
Bijlagen
-
-
De Wmo-raad geeft het College een ongevraagd advies '18-/18+; waardoor komen zoveel jongeren in de problemen?'. De Wmo-raad ontving signalen uit het werkveld en heeft in mei 2019 een openbare themabijeenkomst georganiseerd om de signalen beter in kaart te brengen. In oktober 2019 gevolgd door een bijeenkomst met ambtenaren om uit te wisselen waar de prioriteiten van beleid liggen betreffende de doelgroep.
De uitkomsten hiervan wil de Wmo-raad in dit ongevraagde advies meegeven.
De adviezen hebben betrekking op de thema's van Jeugdzorg naar Wmo, huisvesting, onderwijs/werk, communicatie naar de doelgroep en financien.
We herkennen veel van de adviezen en zijn blij met de constructieve benadering door de Wmo-raad.
De reactie aan de Wmo-raad is ter besluitvorming toegevoegd.Bijlagen
-
-
Dhr. E. Versteeg van Groep Versteeg heeft vragen gesteld over uitkomst laatste aanvraag. Het college heeft deze beantwoord.
Bijlagen
-
-
De heer Brouwer (DPE) heeft schriftelijke vragen gesteld over de invoering van Engels als voertaal op de Universiteit Twente. Deze vragen zijn door het college schriftelijk beantwoord.
Bijlagen
-
-
Het bestemmingsplan “Rutbekerveld 2019” maakt de realisatie van een toeristische- en recreatieve functie in de vorm van een visplas met horecavoorziening, een bedrijfsgebouw, drijvende vishutten, een witvisvijver en een beheerderswoning mogelijk. Deze nieuwe functie wordt toegevoegd aan het huidige gebruik t.b.v. zandwinning met bijbehorende natuurontwikkeling. Ook wordt het mogelijk gemaakt dat er tijdelijk gebruik gemaakt kan worden van de bestaande boerderij in het plangebied als respectievelijk bedrijfswoning ten behoeve van het vissen, totdat de nieuwe bedrijfsbebouwing gereed is, met een maximale termijn van 3 jaar of eerder indien de bestaande boerderij gesloopt dient te worden in het kader van de zandwinningsactiviteiten.
Bijlagen
-
-
Voor het realiseren van een bioscoop met horeca en/of (kleinschalige detailhandel) in het voormalig postkantoor aan de Boulevard 1945 324-326 is een bestemmingsplan in april 2019 vastgesteld. De plannen zijn vervolgens verder concreet gemaakt en de omgevingsvergunning bouwen voor de realisatie van de bioscoop en horeca is ingediend. Tijdens het concreet maken is gebleken dat niet de volledige ruimte die voor de bioscoop en horeca is gereserveerd, als zodanig gebruikt gaat worden. Met de exacte invulling van het pand is gebleken dat het wenselijk is om ook zelfstandige kantoorruimte te realiseren. Om kantoorruimte in het plangebied toe te voegen, wordt elders in het plangebied (begane grond aan de zijde van de Kuipersdijk) kantoorruimte verwijderd. Per saldo wordt er meer kantoorruimte verwijderd dan toegevoegd. Om deze ontwikkeling mogelijk te maken is het bestemmingsplan ''Voormalig Postkantoor'' opgesteld. Verder worden met dit bestemmingsplan een aantal omissies verholpen.
De procedure voor de omgevingsvergunning bouwen voor de bioscoop en horeca is in gang gezet. Voorliggende bestemmingsplanherziening heeft geen gevolgen op die procedure. Zodra de omgevingsvergunning is verleend kan gestart worden met de realisatie hiervan. Nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is, is het niet nodig om weer een omgevingsvergunning aan te vragen voor de wijzigingen die zijn meegenomen in dit bestemmingsplan.Bijlagen
-
-
In de afgelopen maanden is er gewerkt aan de verschillende onderzoeken om te komen tot een nieuw kadernota armoedebeleid. Het rapport van het Nibud is toegelicht en de resultaten zijn gedeeld met de gemeenteraad en met de verschillende partners in de stad. Het rapport van KWIZ is inmiddels ook gedeeld met de gemeenteraad en zal binnenkort tijdens een bijeenkomst van ‘Rondkomen met je inkomen’ ook worden gedeeld met partners in de stad. Deze en vorige bijeenkomsten hebben al veel input opgeleverd voor het opstellen van de nieuwe kadernota en in onderdeel 3 van het proces willen wij hier een vervolg aan geven.
Het college informeert de raad per brief over het vervolgproces voor de kadernota over het armoedebeleid.
Bijlagen