Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Weekoverzicht raadsstukken

zaterdag 30 maart 2024

00:00 - 00:00
Locatie

n.v.t.

Voorzitter
n.v.t.

Agendapunten

 1. 2024.03.26

  Op 12 maart 2024 zijn door dhr. M. Brejaart (Forum voor Democratie) artikel 35 vragen gesteld over staatssteun aan leerlingen-vervoersbedrijf. Het college van B&W geeft antwoord op deze vragen.

 2. 2024.03.26

  Openbaar, muv de Samenwerkingsovereenkomst (SOK)!


  Ruimte is schaars, ook voor opwek van duurzame energie. Daarom onderzoeken we, samen met Rijkswaterstaat, de provincie Overijssel en vijf andere gemeenten of we zonnepanelen kunnen plaatsen in de bermen van de rijkswegen N35/A35 en A1. Alleen de bermen is niet voldoende om het exploitabel te maken dus we kijken, letterlijk, iets breder.
  Na een eerste verkenningsrapport in 2022 hebben we eind 2023 een participatietraject doorlopen en daarbij gesproken met omwonenden. Mede op basis van die inbreng is nu gekozen voor acht gemeentelijke grondlocaties langs de A35 die in aanmerking komen gebruikt te worden voor de plaatsing van zonnepanelen. Het betreft zowel rijksgronden als gemeentelijke gronden. In sommige gemeenten betreft het ook gronden van derden, in Enschede echter niet.
  Omdat het bijdraagt aan onze duurzaamheidsdoelstellingen noemen we dit project de ‘Duurzaamheidsroute A35’. Binnen dit project wordt samengewerkt met de gemeenten Wierden, Hellendoorn, Almelo, Borne en Hengelo, Rijkswaterstaat, Rijksvastgoedbedrijf, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en provincie Overijssel. Enexis heeft een adviserende rol binnen het project.

 3. 2024.03.29

  De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in de GR Samen Twente. Betrokken bestuurders vergaderen periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. De vertegenwoordiger van het college brengt vervolgens het standpunt in op de onderwerpen die op de agenda staan.