Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Weekoverzicht raadsstukken

zaterdag 23 april 2022

00:00 - 00:00

Locatie
n.v.t.
Voorzitter
n.v.t.

Agendapunten

  1. Dhr. Kort van GroenLinks heeft vragen gesteld over voorbereidingen opvang vluchtelingen. Het College heeft deze beantwoord.

  2. Op 13 december 2021 heeft de Gemeenteraad besloten om een bedrag van 100.000 te reserveren voor noodsteun en transformatie ten gunste van de Enschede culturele sector. Uit gesprekken met de cultuursector is echter gebleken dat aan noodsteun en transformatie momenteel minder behoefte bestaat. Vooral onder de groep individuele makers en ZZP'ers, die gedurende de coronacrisis zeer kwetsbaar is gebleken, is momenteel een grotere behoefte aan ondersteuning op het gebied van het organiseren van activiteiten.
    De coronamaatregelen zijn nu opgeheven. Daardoor kunnen creatieve makers weer activiteiten organiseren voor de samenleving en werken aan hun zichtbaarheid. Om dit te stimuleren wordt het College geadviseerd om het bedrag van 100.000 euro, dat eerder door de Raad beschikbaar is gesteld voor noodsteun en transformatie, over te hevelen naar de subsidieregeling culturele activiteiten 2014. Een bestaande stimuleringsregeling waarvan in 2022 het subsidieplafond bijna is bereikt.
    Voorstel is om de ophoging van het budget specifiek naar de kwetsbare doelgroep van individuele kunstenaars en ZZP’ers te communiceren. Zo kan deze kwetsbare doelgroep, die hard is getroffen door corona, incidenteel optimaal gebruik maken van de regeling in 2022. Zij kunnen het werk dat zij gedurende de afgelopen coronajaren vervaardigd hebben, in de komende periode opnieuw vol trots aan de samenleving tentoon stellen.