Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Weekoverzicht raadsstukken

zaterdag 26 februari 2022

00:00 - 00:00

Locatie
n.v.t.
Voorzitter
n.v.t.

Agendapunten

  1. In bijgaande infographic presenteren we het overzicht van subsidies die de gemeente Enschede in 2021 verworven heeft. Dit is een toezegging die is voortgekomen uit het rapport van de Rekenkamercommissie ‘Subsidies vergaren, op kosten besparen?’ over de door de gemeente ontvangen subsidies in de periode 2014 – 2019. Om de raad beter te informeren over de subsidieresultaten hebben wij bijgaande infographic gemaakt. Deze presenteren wij vanaf nu jaarlijks. Daarnaast informeren we de raad in de brief over een aantal verbeteringen in het proces rondom subsidieverwerving, die naar aanleiding van het rekenkameronderzoek tot stand zijn gekomen.

  2. In april 2019 zijn we samen met Menzis gestart met de ‘Maatwerkroute’ (voorheen: ‘100 gezinnenaanpak’) met als doel maatwerk te realiseren voor inwoners met complexe problematiek, waardoor zij weer perspectief zien om de neerwaartse spiraal te doorbreken. De gemeente Enschede, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening (SMD) en zorgverzekeraar Menzis hebben de krachten gebundeld om een doorbraak te kunnen forceren voor deze gezinnen met een beproefde maatwerksystematiek van het Instituut Publieke Waarden (IPW). Van tevoren is een proces uitgedacht, bestaande uit drie fasen, met de bedoeling de methode uiteindelijk structureel te borgen in de reguliere werkwijzen.
    Inmiddels zijn die drie fasen afgerond. Met deze brief en het bijgaande opleverdocument dat door de SMD is opgesteld informeren we de Raad over de ervaringen, resultaten en het vervolg.