Agendapunten
-
-
Het college wil een langjarige en geïntegreerde aanpak om achterstanden in de meest kwetsbare wijken in Enschede en Almelo weg te werken. De inwoners in deze gebieden hebben minder kans om hun talent in te zetten voor Twente. Zij worstelen vaak met een veelheid van problemen rond werk en inkomen, gezondheid, huisvesting en hun woonomgeving. Deze achterstanden werken we niet in een paar jaar weg. Samen met onderwijsinstellingen, ondernemers, gemeenten en het Rijk willen we investeren in een generatielange aanpak waarbij de kansen van de inwoners, in de wijken waar achterstanden het grootst zijn, worden vergroot. Dit leidt tot betere gezondheid, groter bruto Twents Geluk en draagt bij aan de brede welvaart. Elk talent telt, gezamenlijk werken we aan de toekomst van Twente. Voor deze langjarige aanpak richten we ons op de Kansenagenda die wordt opgesteld voor gesprekken met het Rijk over Elke Regio Telt. Deze langjarige financiering laat echter op zich wachten. Om nu al aan de slag te kunnen, vragen we deze RegioDeal aan.
Bijlagen
-
-
Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is er een college gevorm van BBE-VVD-PvdA-CU. Deze partijen hebben een portefeuilleverdeling afgesproken. Het college van burgemeester en wethouders heeft vervolgens de taakverdeling formeel vastgesteld. Met het vertrek van de wethouder Diepemaat en de benoeming van zijn opvolger Wethouder Jajan is het logisch deze opnieuw vast te stellen. Een onderdeel uit de portefeuille van wethouder Jajan gaat naar Wethouder Kampman. Het gaat om taken die raken aan particuliere verhuur.
Bijlagen
-
-
Vlliegveld Twenthe Evenementenlocatie (VTE) heeft op 19 december 2023 een aanvraag omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit ingediend voor het organiseren en facilitairen van evenementen op het perceel Vliegveldweg 345 te Enschede (PAB VTE 2024).
Het project past echter niet in het bestemmingsplan 'Buitengebied 1996'. Het college van burgemeester en wethouders heeft uitgesproken mee te willen werken aan het gebruik van het VTE terrein als evenementenlocatie. Daarvoor heeft het college een ontwerp omgevingsvergunning met projectafwijkingsbesluit klaar liggen. Voordat het college het besluit neemt moet zij daar eerst de gemeenteraad over informeren. Daarover heeft het college een brief aan de raad opgesteld. Als een lid van de gemeenteraad binnen één week na datum van ontvangst van de raadsbrief aangeeft daarover met het college te willen praten, dan komt dit voornemen zo snel mogelijk daarna aan de orde in de stedelijke commissie Noord van de raad. Vervolgens neemt het college een besluit over het ter inzage leggen van de ontwerp omgevingsvergunning en wordt deze gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage gelegd.
Bijlagen
-
-
Het college van burgemeester en wethouders heeft de strooikaart vastgesteld. Op basis daarvan bestrijden we tijdens de komende winter gladheid. Op de strooikaart staan alle wegen en fietspaden waarop de gemeente strooit. De uitvoering van de gladheidbestrijding volgens de strooikaart draagt bij aan een goede en veilige bereikbaarheid en doorstroming van het verkeer bij winterse omstandigheden.
Voor fietsers is een aantal nieuwe hoofdfietsroutes opgenomen op de strooikaart. Zoals de Vanekerbeekweg in Noord en het nieuw aangelegde tussenstuk van de fietssnelweg F35 tussen de Toekomststraat en de Brandweerstraat. De omleiding voor de fietsers over de Spoordijkstraat tussen de Toekomststraat en de Lambertus Buddestraat is nu niet meer nodig en is weer uit de strooiroute gehaald.
Door routewijzigingen van het openbaar vervoer (bus) in december 2023 zijn in Zuid enkele weggedeeltes vervallen. Het gaat om de vervallen bus route vanaf de Vlierstraat over Het Lang en Het Riet tot Het Leunenberg. Ook vervalt het verbindingsstuk van Het Leunenberg tussen de Wesseler-nering en de hoek met Het Leunenberg.Bijlagen