Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Besluiten College van B&W

vrijdag 16 februari 2024

12:00 - 17:00

Agendapunten

  1. -

    Enschede treft maatregelen die moeten bijdragen aan een aantrekkelijk en bereikbaar Enschede. De gemeenteraad heeft eerder dit jaar een besluit genomen om geld beschikbaar te stellen voor het uitvoeren van diverse projecten in 2024. Het genomen besluit was echter nog niet compleet. Dat wordt nu rechtgezet.

  2. -

    De gemeente Enschede vestigt op een perceel binnen het ontwikkelingsgebied Centrumkwadraat te Enschede een voorkeursrecht. Dat betekent dat als eigenaar haar grond te koop aanbiedt, ze die grond eerst aan de gemeente te koop moet aanbieden. Het vestigen van een voorkeursrecht is nodig om de grond in handen te krijgen zonder dat speculanten de kans krijgen.


    De gemeente wil de grond gaan gebruiken voor de realisatie van een volgende fase in het ontwikkelingsgebied Centrumkwadraat. De grondis gelegen in het centrum van Enschede, schuin tegenover het centraal station. De bouw van woningen in dit gebied is nodig om woningnood aan te pakken en verdere doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. Net zoals het noodzakelijk is in dit gebied om bij die woningbehoefte behorende voorzieningen en commerciƫle kantoren te realiseren. Evenals wegen en parken aan te leggen.