Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Besluiten College van B&W

dinsdag 16 januari 2024

12:00 - 17:00

Agendapunten

 1. -

  De gemeente heeft in 2016 twee standplaatsen aangewezen in de buurt van het winkelcentrum Roombeek. De winkeliersvereniging Roombeek bepaalt welke ondernemers daarop mogen staan voor de verkoop van goederen of etenswaren (zoals bijvoorbeeld oliebollen).


  Eén van die standplaatsen, achter de supermarkt Lidl, moet weg. Dit omdat een aannemer daar nu een nieuw pand aan het bouwen is. Niemand maakte de laatste tijd van die standplaats gebruik.


  De andere standplaats op het Brouwerijplein moet iets opschuiven, in de richting van de Roombeek. Dit omdat er een grote plantenbak op de oude plek staat. Er komt daardoor ook meer ruimte om meer groen op het plein neer te zetten. Mensen die rond het plein wonen willen dat graag.

 2. -

  Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 is er een college gevormd van BBE-VVD-PvdA en CU. Deze partijen hebben een portefeuilleverdeling afgesproken. Het college heeft de taakverdeling afgesproken en de indeling formeel vastgesteld. Op basis van inhoudelijke argumenten samenhangend met de huidige portefeuille-indeling heeft het college besloten tot overheveling van de taken die betrekking hebben op de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) over te hevelen van wethouder Diepemaat naar wethouder Vedder.

 3. -

  De gemeente Enschede neemt deel aan de samenwerking in de GR Samen Twente en werkt daarnaast op vrijwillige basis regionaal samen in het samenwerkingsverband Samen14. Betrokken bestuurders vergaderen periodiek. De vergadering wordt voorbereid door het college. De vertegenwoordiger van het college brengt vervolgens het standpunt in op de onderwerpen die op de agenda staan.